GRAND KITCHEN


POZIOM +1

Grand Kitchen to nowa strefa restauracyjna Arkadii, której oficjalne otwarcie będzie miało miejsce wczesną jesienią. Jest to nowatorski koncept, który opiera się na atrakcyjnie zaaranżowanej przestrzeni i różnorodnej ofercie gastronomicznej. Będą mogli tu Państwo zasmakować kuchni z różnych stron świata – w tym m.in. azjatyckiej, hiszpańskiej, włoskiej oraz libańskiej. W nowej strefie restauracyjnej będą mieli Państwo do dyspozycji osiem odrębnych lokali oraz cztery tzw. wyspy restauracyjne.

Grand Kitchen to wyjątkowa przestrzeń, pełna światła i ciepłych kolorów. Została stworzona z myślą o celebrowaniu wspólnych posiłków z rodziną i znajomymi, a także organizacji lunchów w przyjemnej, relaksującej atmosferze. Ambasadorem Grand Kitchen jest jeden z najbardziej cenionych polskich kucharzy, Grzegorz Łapanowski.

Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z wyjątkową ofertą Grand Kitchen.

 

ARKADIA NA WIDELCU

Już od jesieni, wraz z Fundacją „Szkoła na widelcu”, zapraszamy na cykl cotygodniowych warsztatów kulinarnych dla dzieci i młodzieży.

„Arkadia na widelcu” to innowacyjny i długofalowy projekt, mający na celu wzmocnienie prozdrowotnych postaw u dzieci i ich rodziców. Podczas spotkań uczestnicy poszerzać będą swoją wiedzę dotyczącą zdrowej żywności, a wszystko to w miłej i rodzinnej atmosferze. Edukatorzy Fundacji pokażą, że gotowanie może być łatwe i przyjemne. Udowodnią również, że zdrowe jedzenie może być smaczne. Każde spotkanie będzie skupiać się wokół jednego tematu przewodniego, np. konkretnego warzywa lub owocu.

Łącznie zaplanowanych jest aż 200 spotkań w skali roku, w tym 50 tygodni z rzędu. Kalendarz spotkań oraz zapisy dostępne już wkrótce!

 


GRZEGORZ ŁAPANOWSKI

Kucharz, aktywista i przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji „Szkoła na widelcu”, właściciel studia kulinarnego Food Lab Studio. Autor trzech książek kulinarnych oraz dziesiątek programów telewizyjnych i radiowych. Juror i prowadzący polskiej edycji Top Chef. Pracował dla Polsatu, TVP, TVN i Kuchni Plus. Obieżyświat, gurmandzista i ogrodnik amator. Na co dzień zajmuje się promocją dobrej żywności i idei zdrowego, dobrego, naturalnego, świeżego i sezonowego żywienia. Miasto i świat przemierza w poszukiwaniu tego co najlepsze. W wolnych chwilach jeździ na deskorolce i na rowerze. Namiętnie kolekcjonuje i uprawia rośliny.

 


 

FUNDACJA SZKOŁA NA WIDELCU

Czy mamy wpływ na to, co jedzą nasze dzieci? Jak sprawić, by zamiast czipsów chciały zjeść w szkole zdrowe drugie śniadanie? I czy maluchy w ogóle powinny pomagać w kuchni? Właśnie nad rozwianiem takich wątpliwości i promowaniem idei zdrowego odżywiania wśród dzieci pracujemy.

Pomysł na założenie fundacji zrodził się 5 lat temu. Była ona odpowiedzią na rosnącą potrzebę edukacji kulinarnej dzieci i młodzieży. Od tej pory działamy na rzecz poprawy jakości żywienia dzieci w szkołach i przedszkolach, uczymy jak jeść nie tylko zdrowo, ale również smacznie. Tworzymy i realizujemy innowacyjne programy edukacyjno-kulinarne, bazujące na połączeniu zajęć teoretycznych i praktycznych. Podczas warsztatów kulinarnych dzieci nie tylko gotują, ale poszerzają swoją wiedzę – uczą się skąd pochodzą produkty, jak się je uprawia lub wytwarza. Dodatkowo ćwiczą umiejętność pracy zespołowej i zachowania przy stole. Dzięki naszym szkoleniom wiedzę zdobywają nie tylko dzieci, ale również osoby z ich otoczenia: rodzice, nauczyciele, personel szkolnych i przedszkolnych kuchni.

Więcej informacji na stronie internetowej „Szkoła na widelcu” i Facebooku.